Kalender


Speltakken » H.T.B.

Welkom bij de H.T.B, beter bekend als de Hopman ten Brinke troep.

 • Nijverdal - 08/05/2015

  De scouts hadden afgelopen week wel een hele spannende opkomst. Op de fiets werd er naar de diepezandkuil bij Hellendoorn gefietst. Daar zou het namelijk gaan gebeuren. Wat het was bleef tot het laatste moment geheim.

  Bij aankomst in de diepezandkuil bleek er een touw vanaf een boom boven aan de kuil, naar een boom beneden gespannen. Zou het een hele lange buikschuif zijn? Nee het bleek dat er een mooie kabelbaan gebouwd was. 

  Één voor één trokken de scouts een klimhesje aan, en klommen de boom in. De één met wat meer spanning dan de ander. Vervolgens zoefden ze de diepezandkuil in, om luttele seconden later weer met beide benen op de grond te staan.

  Om te bewijzen dat dit niet een verzinsel is en het echt waar is, heeft Leonie gelukkig wat foto's gemaakt. Deze zijn natuurlijk te vinden op de website.

  scouts kabelbaan 2015

 • Nijverdal - 30/03/2015

  Op vrijdagavond 20 februari zijn we met de scouts wezen klimmen bij Arque in Enschede. Dit mag gerust gezien worden als een hoogtepunt van het seizoen. Weten hoe het was? Gelukkig heeft Leonie wat foto's gemaakt, kijk ze in het foto album.

  scouts klimmen 2015

 • Nijverdal - 24/07/2014

  In de eerste week van de zomervakantie zijn de Scouts op zomerkamp geweest naar Elburg. 60 Kilometer op de fiets heen, daar hebben ze het kamp opgebouwd en zich vermaakt. Nat was het wel, niet alleen van de regen. Bij mooi weer waren ze geregeld in het water te vinden en dat was er in overvloed.

  Kijken hoe het was? Hier zijn de foto's.

  zomerkamp 2014 scouts

 • Nijverdal - 22/07/2013

  Zoals iedereen wel gemerkt heeft is Leonie het hele kamp druk bezig geweest met het maken van foto's. Nu wou ze deze foto's niet alleen voor haar zelf houden en dus hebben we ze maar op de website gezet. Dan kan je het zomerkamp wellicht nog eens een keer beleven.

  Succes met het kijken van de foto's en een fijne vakantie verder.


 • Nijverdal - 13/11/2012

  Op 1 november is er hard gewerkt tijdens de natuurwerkdag. De foto's die toen gemaakt zijn, staan inmiddels online.

  natuurwerkdag 2012

 • Frankrijk - 10/04/2011

  verslag zomerkamp HTB Sentir le sentier

  Tja en toen was het dan eindelijk zover. Na één jaar voorbereiden door de jongeren en al ietsje langer door de leiding konden we beginnen. Het geld was binnen via alle acties, het materiaal al in Frankrijk , het programma klaar, Franse taal geoefend, tassen gepakt…… We waren er helemaal klaar voor. Op vrijdagavond begonnen we al een beetje zenuwachtig. Bagage inleveren : heb je nu echt alles, niets vergeten, paspoorten . O ja en het is handig als je je uniform hebt ipv in de tas laat. (Niet waar P). Gelukkig paste alles in de aanhanger. Nog een nachtje slapen en dan………

  Zaterdagochtend vroeg om 8.30 uur stonden ouders en verkenners klaar. Het busje van Olthof bleek zonder papieren afgeleverd, dus ietsje later dan gepland vertrokken we voor een reis van bijna 9 uur. De heenreis verliep voorspoedig, beetje noodweer in de Ardennen, maar op de lunchplek was het gelukkig droog. Iedereen kon zich vermaken met een reisboekje met puzzels, of de eigen walkman. Tja en als het landschap dan verandert, dan begint het besef dat het echt gaat beginnen. Om 17.00 uur was de eerste auto In Humberville en konden de tenten worden opgezet. Iets later volgde de bus en nog later de aanhanger. Margo werd door ouders "even" afgedropt, toen waren de meiden compleet. Met een simpel maal en een eerste kampvuurtje werd de dag besloten.

  De volgende dag werden de keukens gebouwd en de HUDO. Voor enkele verkenners een nieuw fenomeen. Tja maar we hadden een luxe met echte wc pot !! en uitzicht op de koeien in de wei. Dat geeft toch een heel speciaal gevoel. Het terein werd versierd met een heuse toegangspoort en natuurlijk konden tulpen en rood-wit-blauwe vlaggetjes niet ontbreken. Het dorp en de omgeving werd verkend, s avonds werd er een wandeling gemaakt. daar in de heuvels is het toch heel anders omgeven door eikebossen. Maandag zouden we naar de Hertereet, maar het regende zo dat we besloten om in het huis te gaan prusjikken. Met een touw aan de hanebalken vanuit het zwembad is dat toch 5-6 meter.

  Gelukkig was het `s middags droog en konden we alsnog naar de Cul de Cerf. Daar vind je veel fossielen en na een afdeling werd er flink gezocht en met hamer en beitels stenen te lijf gegaan. Iedereen vond wel wat, sommigen zelfs een stuk van zo`n 40 cm doorsnede. Tja en dat is een hele klim met zo`n brok steen weer omhoog.

  Dinsdag was de grote dag voor de hike. We begonnen de tocht op een oude spoorlijn waar je met een soort fietsen op kon. Daarna moesten de patrouilles de auto`s navigeren aar het volgende punt, dat viel niet mee. Vandaar werd het middels diverse routes te voet verder gegaan. Onderweg kreeg ieder een fototoestel mee om impressies vast te leggen. Er werd op een post van een spoorbrug abgeseild, er was een hindernisbaan en een doorlooppost. Via portofoons konden we de verkenners onderweg in het oor houden. Emiel kwam er ook bij, ook even door zijn ouders afgezet.Dat die heuvels nog flink steil te belopen zijn vraag dat de verkenners maar. Maar een mooi uitzicht heb je wel. Verkeerd lopen hoort er ook een beetje bij, maar tegen 20.00 was iedereen weer op het terrein en kon er worden gekookt. Moe maar voldaan rolde iedereen de slaapzak in.

  Woensdag gingen we zwemmen. veel water is er in Humberville niet, dus Dat was een uurtje rijden naar een meer verderop. Daar hebben we gewaterfietst, gezwommen en we hadden wat rubberboten gekocht dus we vermaakten ons prima. veel te snel moesten we weer teru, want we zouden een kampvuur houden met de kinderen uit het dorp. dat viel een beetje letterlijk in het water. Een flinke zomerstorm/bui/ onweer etc maakte dit onmogelijk De tent van de wolven werd omgeblazen en zij hadden hun spullen nat. De keukenstokken waren wat krom, Maar toen het over was hebben we boel hersteld en zijn we lekker in het zwembad in het huis een kampvuurtje gaan houden. Met warme chocomelk en liedjes was de schrik snel over. Jojo de buurman kwam nog even langs en we hebben hem wat souvenirs aangeboden. Dit omdat hij ook het terrein gratis beschikbaar stelt. Bij het slapengaan bleken de spullen van de Bizons te nat en gingen hebben ze de nacht in het huis doorgebracht Met dekens werd een bed geïmproviseerd. Helaas was de bus onderweg met spullen vast komen te zetten in het gras, dus hadden we ook enkele moddermannetjes midden in de nacht.

  Toch heeft iedereen goed geslapen en hebben we donderdag ochtend maar uitgeslapen om een beetje bij te komen. `s middags zijn we naar het geboortedorp van Jeanne d ` Arc gegaan en hebben daar haar huis bekeken. Liefhebbers konden naar de basiliek of gewoon op souvernirjacht in Domremy. Daarna voorbereiden voor de kookwedstrijd. Opdracht : een 4 gangen maaltijd met wild, kaas en verse groente. In een kleine , maar voor Nederlandse begrippen erg grote supermarché waren de verkenners op zoek naar de juiste Franse ingrediënten. Gelukkig hebben ze gewoon euro`s dat scheelt al weer met afrekenen… Canard a L`Orange was de winnende maaltijd, oftewel eend met sinasappelsaus. Recept bij de Wolven verkrijgbaar. Vrijdag brak er al weer een beetje een eind aan. De keukens werden afgebroken en materiaal opgeruimd. `s Middags nog even het laatste geld opgemaakt voor een ijsje in Andelot ( mooie natuurfilms).

  `s Avonds waren ouders/ familie uitgenodigd voor een barbecue. Een aantal enthousiastelingen (gekken??) had hier 700 km voor over. Eten en drinken was er voldoende. Het kampvuur was met eikenhout zo hoog dat de regen het niet uit kreeg en we dus vrolijk verder gingen. Het was ontzettend gezellig. Maar we maakten het niet te laat.

  Morgen stond er nog een lange reis voor de boeg. Zaterdag was het echt over. Inpakken, opruimen en wegwezen. Nog een laatste foto gemaakt bij het bordje Humberville. Afscheid genomen van Monique waar we de hele week brood hadden gekocht en we een doos petit fours als kado mee kregen. En toen weer op weg naar Nederland. Nu werd er veel geslapen, behalve door de chauffeurs. Ook nu ging de reis voorspoedig en tegen 20.30 waren we weer terug.Moe vol verhalen en met ladingen foto`s. Ouders stonden al ongeduldig te wachten. Conclusie een zeer geslaagd kamp met grandioze avonturen en belevenissen.

  O ja en we willen iedereen die ons op welke manier dan ook gesponsord / geholpen en gesteund heeft om dit mogelijk te maken

  HARTELIJK DANKEN. HET WAS EEN AVONTUUR OM NOOIT TE VERGETEN !!!!!

   

  vlagfrankrijk