Speltakken » +Scouts » Overig » Recepten van de kookopkomst 13 juni 2014

Recepten van de kookopkomst 13 juni 2014

Lamskoteletjes met chili en komkommeryoghurt (4 pers)

  • 1 beker yoghurt van 150 gram
  • ½ komkommer geschild en fijngesneden
  • 3 eetlepels munt
  • Ingrediënten voor de koteletten:
  • Peper en zout
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1-2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie

Meng voor de komkommeryoghurt alle ingrediënten in een kom en laat het een kwartier staan.
Voor de koteletten alle ingrediënten mengen en daarna beide kanten insmeren. Daarna de koteletten aan beiden kanten 3 minuten roosteren.

Gepofte aardappelen met kruidenkwark (1 pers)

kookopkomst 2014 05 02

  • 2 grote aardappelen
  • Aluminiumfolie
  • 250gr ricotta , kwark of yoghurt
  • 1 sjalot, fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
  • 2 eetlepels peterselie
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Bedruppel de aardappelen met olijfolie en verpak ze in de aluminiumfolie.
Leg ze 45-60 minuten op het rooster van de barbecue, of direct in de hete kolen.Regelmatig draaien.
De ricotta,kwark of yoghurt mengen met sjalot, knoflook peterselie, bieslook, rest van de olijfolie, peper en zout.haal de aardappelen uit het vuur, snij ze open en schep er een lepel kruidenmengsel op.

Griekse Yoghurt

kookopkomst 2014 05 03

  • 1/2 el fijngeraspte citroenschil
  • el vers citroensap
  • 1/3 blikje gecondenseerde melk
  • el  lemoncurd 
  • 500ml griekse yoghurt

Doe de gecondenseerde melk, citroensap, citroenschil in een kom, meng dit voorzichtig met de yoghurt en zet dit in de koelkast en laat het even opstijven.
Er ontstaat een zachte, romige pudding schep de yoghurt in glaasjes en garneer evt met een plakje citroen en een takje munt