Speltakken » Reggewolven » Weekendkamp 2012

Weekendkamp 2012

Nijverdal - 02/04/2012 (Laatste update: 29/01/2014 12:00am)

In het diepe en ijskoude doktersbos stond een hotel: Hotel De Botel. Hier werden de welpen van de Reggehorde en Sioniehorde goed en warm ontvangen door de piccolo’s. Nadat zij de slaapspullen netjes in de slaapzaal hadden gelegd kregen ze van Chil en Mowgli een koekje. Mowgli en Chil hadden alleen zoveel koekjes gegeten dat ze er ziek van werden. Ze hadden een zere buik, moesten veel hoesten en hadden oranje en paarse stippen in hun gezicht. Er werd tijd om maar eens opzoek te gaan naar de kok. De kok bleek het recept van de koekjes uit het grote tover kookboek te hebben gehaald. Hij vertelde dat ze op zoek moesten gaan naar tovenaar Skib die in het bos woont. Toen Skib eindelijk gevonden was vertelde hij dat hij Chil en Mowgli beter kon maken als de kinderen alle vier de elementen vinden dit weekend.

Na binnen weer lekker opgewarmd te zijn werd het tijd voor een avondspel waar bij zakje met aarde te verdienen waren. Toen dit spel was afgelopen werd het tijd om lekker warm in de slaapzak te kruipen.

De volgende ochtend was het tijd om ons warm aan te kleden en een hike te lopen met temperaturen diep onder de nul graden. Onderweg waren er posten waar er parcours moesten worden afgelegd, puzzels worden opgelost en een lekkere warme kop soep klaar stond. Aan het einde van de hike was er tijd om lekker bij te komen bij de tv of nog lekker buiten te spelen. Hierna was het tijd om aan tafel te gaan. Na een keiharde schreeuw wedstrijd werd het toen tijd om lekker aan de stamppot met worst te beginnen.

Nadat alles was opgeruimd kon iedereen lekker gaan slapen of nog gezellig warm bij het kampvuur liedjes zingen en moppen tappen.

De volgende ochtend was het alweer bijna afgelopen. Nadat iedereen alles slaapzakken en matjes weer in de hoesjes had gepropt hebben we genoten van een heerlijk ontbijt: wentelteefjes! Daarna was er nog tijd over om wat spelletjes te spelen op het Vennepad. Tovenaar Skib was ons nog niet vergeten en hij kwam op het einde nog lang om Chil en Mowgli beter te maken. Dit ging niet in één keer, ze moesten eerst met de ogen dicht en een vinger op de neus de funky chicken dansen. Toen dit alles gebeurt was, was dit koude maar vooral superleuke kamp voorbij. 

Voor foto's kunnen jullie kijken in het mapje foto's en dan weekendkamp 2012!!!!