Speltakken » RSA 429
 • Nijverdal - May 21, 2017

  Hallo iedereen,

  Afgelopen Zaterdag (13/05/17) hadden we onze jaarlijkse pionieropkomst. Ondanks het lage opkomstaantal was het in alle opzichten een zeer geslaagde opkomst. We hebben onze eigen hangplek in de bomen gebouwd, inclusief zitkuil, bank, muziek en bar. Na het snelle en soepele opbouwproces hebben we een uurtje heerlijk kunnen genieten van het mooie weer, waarna we alles snel weer hebben afgebouwd en opgeruimd. Deze dag was zeker voor herhaling vatbaar!

  IMG 20170517 WA0002

  IMG 20170517 WA0003

 • Nijverdal - Jul 28, 2016

  We zijn al een tijdje terug van ons zomerkamp in Tsjechië en wat was het mooi! Er volgt nog een filmpje over het gehele kamp, maar je kunt hier klikken voor een korte impressie van het land, onze activiteiten en onze route. 

  IMG 922

 • Nijverdal - May 25, 2016

  Aangezien de laatste update al weer een paar weken geleden was, krijgen jullie hierbij een kort overzicht van alles wat we de laatste tijd uitgespookt hebben. Op 16 april hadden we onze jaarlijkse "wellness-opkomst", deze editie zag toevoeging van cupcakes en smoothies naast de gebruikelijke activiteiten. Het volgende weekend ging een groot deel van de RSA mee als werkploeg op de RSW 2016. Het was een leuk en uitdagend weekend, waarin de nodige liters koffie achterover zijn gegoten. Het daaropvolgende weekend was de onderhoudsopkomst/basis makeover. We zijn tijdens deze opkomst een mooi stuk opgeschoten met o.a. een nieuw likje verf op de muur en de tafel aanbrengen, opruimen en een hele rits speakers aansluiten. In de weken na deze opkomst is er binnen en buiten de opkomsten hard verder gewerkt, waardoor jullie nu het resultaat kunnen bewonderen. Een paar dagen daarna was het alweer tijd voor onze bijdrage aan de 4/5 Mei festiviteiten. Zoals gebruikelijk stonden verscheidene RSA-leden naast de vlag tijdens de ceremonie. Na deze ceremonie was het tijd om ons voor te bereiden op de u allen bekende bevrijdingsloop. Na wat tegenslagen hebben onze lopers de fakkel toch nog redelijk op tijd in Nijverdal gekregen. Hulde! Hierna hebben we een LEO avondopkomst gehouden, met kwallenballen en een lekker lomp blokjes-jat spel. Het weekend hierna was het de bedoeling dat we een sport-en-spel opkomst zouden houden, maar op het laatste moment werd bekend dat dit niet door kon gaan i.v.m. de open dag. (waarbij er ook nog iemand voor de RSA kwam kijken)

  Nou, dat was het wel weer zo'n beetje. Overmorgen (vrijdag 25-05-16) hebben we een nachtelijke stookopkomst.

   

  Tot de volgende update!

   

   

   

  13177501 1063609553684856 9199692272223824162 n

 • Nijverdal - Apr 9, 2016

  Hallo iedereen,

  Afgelopen weekend zijn we (de RSA) met z'n zevenen op HIT geweest. Hieronder een kort verslag van wat we allemaal gedaan/meegemaakt hebben.

  We vertrokken zaterdagochtend rond half 9 richting Baarn. Na een dik uur rijden kwamen we aan op het HIT-terrein, waar we na een korte opening (en nadat we ons genoeg hadden gedaan aan de suikerspinnen) begonnen te hiken richting Soest. Onderweg kwamen we langs paleis Soestdijk, maar jammer genoeg was Willy niet thuis. De eerste (en enige) post van de dag kwamen we tegen na ongeveer 13-14 kilometer. Hier stond ons een uitdagend hoogteparcours te wachten, gevolgd door (meerdere) broodjes hamburger en gefrituurde sprinkhanen (die jammer genoeg al op waren tegen de tijd dat we klaar waren met het eerdergenoemde hoogteparcours). Vervolgens moesten we nog een kleine 5 kilometer wandelen waarna we aankwamen bij onze overnachtingsplaats, waar we vrijwel gelijk begonnen aan het avondeten (chinees). Later op de avond hebben we nog een film gezien (A Scouts Guide To The Zombie Apocalypse (aanrader!)) en meegedaan aan een muziekquiz, waar gek genoeg steeds hetzelfde nummer werd gedraaid.... Anyway, na een verkwikkende nachtrust begonnen we aan de 2e dag hiken. Na zo'n 10 kilometer kwamen we aan bij de enigste post van de dag, vlakbij een oude vliegbasis. Na ons genoeg gedaan te hebben aan 50 (!) zelf meegebrachte knakworstjes en 9 eieren (1 was er helaas gesneuveld) begonnen we aan alweer het laatste stuk hiken van deze HIT. We waren natuurlijk redelijk vermoeid toen we eindelijk bij het overnachtingsterrein kwamen aanstrompelen, maar die vermoeidheid verdween als sneeuw voor de zon toen we de verse, zelfgemaakte, houtoven gebakken pizza's roken... (loopt het water je al in de mond?) En na een optreden van een lokale band was ook deze dag alweer ten einde gekomen. De volgende ochtend hebben we uitgebreid ontbeten, met onder andere roerbakeieren, worstenbroodjes, en exorbitante hoeveelheden vla. Rond half 2 was het dan toch zover, de HIT 2016 was officieel afgelopen. Na een terugreis met 30 telefoonboeken, meerdere capibara's en Douwe Bob (don't ask) kwamen we weer aan bij de blokhut, waarna iedereen hun eigen weg weer ging.

  IMG 04741

 • Nijverdal - Apr 9, 2016

  Zaterdag 2 April hielden de mannen van de RSA een zogenaamde "mannenopkomst". Rond 2 uur stapten we gezamenlijk op de fiets richting Kartplaza, waar we na aankomst naar hartenlust konden bowlen. Na het nodige aantal krachttermen (gericht tegen de bowlingballen) en 2 schalen bitterballen was deze opkomst alweer afgelopen. Al metal een geslaagde middag.

   

  IMG 20160409 181431

 • Nijverdal - Apr 6, 2016

  Zaterdag 2 april hadden we een opkomst met alle meiden van de reggegroep. We begonnen met een spelletje om de namen te leren kennen, omdat we normaal in verschillende groepen zitten. Daarna werden er groepjes gemaakt en gingen we naar de kampvuurkuil om pizza's te bakken in een zelf gemaakte oven op houtvuur. De bevers en welpen konden hout gaan zoeken en de groentes snijden voor de pizza's. De scouts en RSA waren vooral bezig met het vuur maken voor de ovens. Toen de ovens klaar waren kon iedereen een eigen pizza beleggen en deze in de oven doen. Ze zijn erg lekker geworden. Ook heeft iedereen een sleutelhanger gemaakt met een vriendschapsknoopje erin. Het was een gezellige en geslaagde opkomst! :)

  scouting 1