De bevers zijn jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar, die in de groep tal van spannende avonturen beleven en samen allerlei nieuwe dingen ontdekken. De beverspeltak is gebaseerd op het thema Hotsjietonia. In dit verhaal beleeft een jongen, Stuiter, allerlei avonturen met de inwoners van het dorp Hotsjietonia.

 Het spelaanbod

Het spelaanbod op scouting is zeer divers. Veel spelen zijn heel actief, maar tegelijkertijd worden de kinderen ook uitgedaagd om samen te werken en creatief te zijn. Scouting Nederland werkt  met een doorlopende leerlijn. Zo worden alle kinderen uitgedaagd op zijn eigen niveau.

Iedere zaterdag probeert het leidingteam een veelzijdig programma te brengen. Een aantal van de programma’s is gebaseerd op het thema, maar het leidingteam bedenkt ook regelmatig programma’s die bij bepaalde thema’s of feestdagen horen. Eigenlijk kunnen we de programma’s onderverdelen in een aantal types:

  • Hotsjietonia
  • Actuele onderwerpen
  • Insignes
  • Groepsspelen

Hotsjietonia

In het beverspel gaan de bevers elke week naar het dorp Hotsjietonia. In het dorp Hotsjietonia maken de bevers allerlei avonturen mee en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof en Stanley Stekker is er altijd wat te beleven. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen. De vaardigheden die kinderen bij de bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de welpen zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit wordt bij Scouting de 'doorlopende leerlijn' genoemd.