Dat zijn de scouts! Wij zijn een groep van zowel jongens als meisjes van 11 tot 15 jaar. We komen elke zaterdag middag tussen 14.00 uur en 16.30 uur bijeen voor een dag vol plezier, gezelligheid, uitdagingen en leermomenten. Samen als groep kunnen we goed met elkaar opschieten.

 

De opkomsten (bijeenkomsten) variëren elke week! We gaan knopen, tochten lopen en koken. Ook wordt er rekening gehouden met de voorkeuren van de scouts zelf. Tevens mogen de scouts soms zelf opkomsten organiseren. Tijdens de opkomsten blijven we ook niet altijd bij de blokhut, soms zijn er ook opkomsten buiten de blokhut, zoals op Nijverdal of bij een andere scouting groep. Elk jaar zijn er 2 kampen, een weekendkamp en een zomerkamp. Tevens is er jaarlijks een dropping, dan word er ‘s avonds een tocht gelopen en overnachten we op een locatie welke altijd een verassing is.

We leren elke week wel nieuwe dingen zoals, vuur maken, knopen leggen, keukens bouwen, koken en nog heel veel meer! Vaak doen we deze dingen in patrouilles. We helpen elkaar en zijn elkaar trouw. Patrouilles zijn groepjes waarin we samenwerken, hierin zit een patrouille leider en een assistent patrouille leider. Vaak is zijn dit scouts die wat ouder zijn of langer bij de scouts zitten.

We dragen een beige blouse en een paarse das. Deze das staat symbool voor de Reggegroep. We dragen het uniform zodat je kunt zien dat we een groep zijn en deze zorgt ook voor eenheid binnen de groep. We hebben ook insignes en lintjes, aan de linker schouder hebben we bijvoorbeeld een lintje met een kleur waaraan je kunt zien in welke patrouille je zit. De insignes, dit zijn een soort badges, kun je behalen. Je kunt deze verdienen wanneer je een kwaliteit hebt leren beheersen. Het is leuk voor de scouts om er zoveel mogelijk te verzamelen.

Als scouts draaien we natuurlijk niet alleen. Er zijn altijd een aantal volwassenen aanwezig welke we leiding noemen. De leiding zorgt er voor dat we zoveel mogelijk leuke en gevarieerde activiteiten kunnen doen. De scouts vinden het leuk om de leiding te plagen, maar zijn ook blij en dankbaar dat ze aanwezig zijn. Zonder leiding ook geen opkomsten of kampen!

Ben je nieuwsgierig of geïnteresseerd geworden? Neem dan contact op en kom gerust een keer kijken!