Scouting Nederland insigne 

Dit komt op de linkerborstzak. Je bent nu bij Scouting Nederland, samen met zo´n 125.000 anderen. Tevens ben je nu bij Scouting in de wereld. En dat zijn er zo´n 25.000.000!  Toen in 1973 Scouting Nederland uit een fusie van meisjes en jongens -organisaties samen werd gevoegd, moest er ook een nieuw insigne ontworpen worden. Het werd een samenvoeging van het internationale meisjesteken en het internationale jongensteken. Het meisjesteken is blauw met een goud-geel klaverblad erop. In het klaverblad zitten twee sterren en een kompasnaald. De oorspronkelijke achtergrond was blauw en stond voor de blauwe hemel terwijl het klaverblad een symbool is voor de stralende zon. De golvende lijnen onderaan zijn vlammen, het teken van vriendschap tussen alle scoutingmeisjes over de hele wereld. De twee sterren symboliseren de wet en belofte en de kompasnaald wijst de juiste weg. Het jongensinsigne is paars met  een witte pijlpunt lelie erop. Twee sterren betekenen hier het teken van trouw en de naald wijst hier eveneens de goede weg. Het koord met de platte knoop geeft aan dat Scouting een wereldomvattende organisatie is.

Groepsdas

Iedere groep in de regio heeft een andere kleur das en zover we weten is er binnen Overijssel ook geen andere groep die deze kleur das heeft. De das is gemakkelijk als herkenning maar symboliseert ook de verbondenheid als groep. Er is gekozen voor een paarse das.

Groepsnaambandje

Dit komt boven aan je rechterarm. Hierop staat de naam van de groep. Zo kunnen vreemden die de das niet herkennen toch zien bij welke groep je zit.
Eventueel kunnen de nesttekens (Welpen) of ploegtekens (Scouts) aangebracht worden. 
Patroule linten voor de scouts komen met een sleutelring aan de linker schouder. Deze linten worden met het wassen van de blouse verwijderd, ze zijn niet geschikt voor de wasmachine.

Insignes en badges die je later krijgt

Officieel is er alleen plek voor de zogenoemde basisinsignes en insignes die verworven zijn nadat men een aantal 'opdrachten' goed heeft uitgevoerd. Gelegenheids- of deelnemersbadges horen officieel niet op de Scoutfit. Echter, Scouting Nederland reikt bij de geringste gelegenheid zelf badges uit voor op de Scoutfit of verkoopt deze daarvoor.  Ook de insignes van kampen kunnen dus een plaatsje krijgen op je blouse.

Waar worden ze dan opgenaaid?

Wáár men bij Scouting zit komt op de rechter mouw. Dus groepsnaambandje en regiobadge. Op de linkermouw komen de ´prestaties´, de insignes die iemand behaald heeft. Bijvoorbeeld het kookinsigne. Met een beetje fantasie kun je stellen dat het een hele prestatie is dat je aan een zomerkamp hebt deelgenomen. Dit soort gelegenheidsbadges komen dus op de linker mouw. Landenbadges (vlag van land waar men minimaal enkele dagen op kamp is geweest) worden boven de linker borstzak genaaid. Je ziet steeds vaker dat bijzondere (internationale) badges ook in het gebied boven de linker borstzak worden genaaid.