MAATREGELEN TEGEN HET CORONAVIRUS

Na de persconferentie van dinsdag heeft Scouting Nederland nieuwe richtlijnen voor alle scoutingactiviteiten opgesteld, deze zijn te lezen op site van scouting NL.

Ons streven is nog steeds om zoveel mogelijk als Reggegroep zijnde de richtlijnen van Scouting Nederland te volgen, daarom is het handig om deze even goed door te nemen.

 

 

 

 

Rabo ClubSupport

 

Jij beslist mee!

Een club is zoveel meer dan een club. Het is de plek waar we samen komen, waar je iedereen kent, waar je jezelf kunt zijn en waar we elkaar en de buurt sterker maken.

 

Met Rabo ClubSupport krijgen wij financiële ondersteuning van de Rabobank. Om ons sterker te maken, voor nu en voor te bereiden op de toekomst. Help jij ons doel te behalen? 

Als lid bepaal jij namelijk hoeveel financiële ondersteuning we ontvangen.

Kortom: jouw stem is geld waard. 

9 mei, start opkomsten bevers en welpen

We zijn enorm blij dat het kabinet bekend heeft gemaakt dat kinderen onder 12 weer naar school kunnen en dat zij mogen sporten/ buitenspelen. We mogen eindelijk weer naar onze geliefde blokhut en het bos.

We hebben onderzocht hoe we daar als Reggegroep op een goede manier invulling aan kunnen geven qua opkomsten.

Dat vraagt wel enige aanpassingen. Maar we zijn erg blij dat we weer bij de blokhut kunnen spelen met de onderbouw. Hiermee willen we zaterdag 9 mei starten voor welpen en bevers.

Informatie brief met informate over deze opkomsten is verzonden naar de ouders.

Wilt u meer weten over de richtlijnen van Scouting Nederland? Hier leest u daar meer over: https://bit.ly/3bvSdU6

 

29 augustus start opkomsten

 

De vakantie is voorbij en we staan alweer aan het begin van een nieuw seizoen 2020/2021. 29 augustus gaan we weer beginnen

De aankomsttijden die genoemd staan voor de Bevers en Sioniehorde zijn iets verschoven naar half 2. Om half 4 stoppen deze opkomsten. Dit is om de aankomsten een beetje te spreiden, de RSA draait n.l. van 2 tot 5 uur. 

De Yu man Race (strongmanrun) voor dit jaar is afgelast, dit houdt in dat de opkomst van zaterdag 5 september gewoon kan plaatsvinden in/om onze blokhut.

Rest mij u een goede start en een fijn seizoen 2020/2021 te wensen.

Nieuwsbrief april 2020

Beste ouders/verzorgers en leden,

We hebben elkaar al een tijd niet gezien, de blokhut ligt er kaal en verlaten bij, zonder de kinderen. Wel willen wij als bestuur u informeren over de ontwikkelingen die er zijn, en in deze rare tijd toch zoveel mogelijk contact houden met elkaar.

Jubileumkamp

Het jubileumkamp wordt verplaatst naar Hemelvaart 2021. Noteert u vast de datum? De al gedane voorbereidingen zijn gelukkig niet vergeefs. Ook kunnen wij in 2021 op hetzelfde terrein terecht en hebben dus een jaar om het nóg mooier te maken!

Weekendkamp

Van meerdere speltakken is helaas het weekendkamp niet doorgegaan. Dat is uiteraard enorm jammer, het is toch een van de hoogtepunten van het scoutingjaar. We weten nu nog niet of en wanneer groepsopkomsten weer mogelijk zijn.  We zoeken naar mogelijkheden om de kinderen later in het jaar toch een weekendkamp te kunnen bieden.

Lopend vuurtje

Om met elkaar in contact te blijven gaan we een extra dik Lopend vuurtje maken. De laatste kopijdatum voor deze editie is 18 april. Heeft u of uw kind nog een leuke bijdrage, een mooie puzzel, foto etc.? Deel dit dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan kan iedereen lekker thuis genieten van alle schrijfsels. Het blad wordt bij u in de bus gegooid in de eerste week van mei.

Ikscoutthuis

Een andere manier om ons te verbinden is de poster Ikscoutthuis. Hoewel we even niet fysiek bij elkaar kunnen komen zijn we nog steeds samen Scouting en dat willen we graag uitdragen. Elke speltak biedt (online) programma’s aan en dat blijven we ook de komende tijd doen.

We merken dat het, vooral bij de jongere speltakken, voor ouders soms lastig is om naast hun werk en het thuisonderwijs ook nog in het weekend met scouting bezig te zijn. Heeft u tips of een voorstel wat u wel zou kunnen of willen laat het ons weten.

Toch hebben de eerste welpen hun insigne al gehaald, zijn de scouts druk met een fluitkoord en hebben de scouts ook fanatiek thuis gekookt. Bij de oudere speltakken wordt de verbinding gemakkelijker gevonden. De RSA heeft de komende 3 opkomsten zelf alweer gepland.

Het zou leuk zijn om ook te laten zien dat jij bij scouting bent. Hang de #ikscoutthuis poster voor je raam, zodat iedereen dat weet! Download één van de drie posters op: https://www.scouting.nl/nieuws/1859-van-offline-naar-online-programma , print hem uit, hang hem voor je raam en maak er een foto van. Deel deze op onze facebook pagina met #ikscoutthuis. Of plaats hem in je verhaal via Instagram en tag @reggegroep!

Zo laten we aan de hele wereld zien dat Scouting bij de Reggegroep ook nu niet stilstaat. Bij mij hangt ie uiteraard al!

4 mei

We zijn met de gemeente aan het onderzoeken hoe we rondom 4 mei als groep een bijdrage kunnen leveren met inachtneming van de corona maatregelen. De dodenherdenking ervaren wij altijd als een bijzonder en belangrijk moment samen. Er is al een idee voor een passende vervanging, wij zijn aan het controleren of dit inderdaad ook haalbaar is. U zult hierover z.s.m. meer informatie krijgen.

 

Groepsmaaltijd

Door de omstandigheden is de geplande groepsmaaltijd helaas niet doorgegaan. In verband met de verplaatsing van veel andere bijzondere evenementen naar de herfst is er besloten om hier in de herfst niet meer apart aandacht aan te besteden. Wel willen wij tijdens de reünie een element van gezamenlijk koken en eten opnemen in het programma als vervanging.

Reünie

De reüniecommissie draait gelukkig nog wel op volle toeren. U heeft 3 oktober hopelijk al in uw agenda staan? Het wordt die dag een mooi feest voor alle huidige leden en oud leden.

U merkt het al, achter de schermen gaat de Reggegroep op meerdere vlakken door! Niet gewoon, maar steeds zoekend naar de mogelijkheden binnen de huidige omstandigheden. Van on-line vergaderingen, insignes thuis tot een groot lopend vuurtje aan huis bezorgd. De creativiteit en flexibiliteit die wij bij scouting altijd proberen mee te geven aan de kinderen, komt onszelf hierbij deze keer goed van pas!

Contact

Heeft u als ouder vragen of een idee over hoe wij als bestuur u verder kunnen ondersteunen via scouting, dan horen we dit uiteraard graag. U kunt contact met ons opnemen via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de huidige situatie die onzekerheid, zorgen en vragen met zich mee kan brengen, wensen wij u en uw dierbaren veel gezondheid en hopen dat u deze periode goed doorstaat.

Een hartelijke scoutinggroet namens bestuur en kader van de Reggegroep.

Lia van Loo

voorzitter